Eläkeläisten oma taidemuseopäivä pe 29.11.

Hämeenlinnan taidemuseossa vietetään pe 29.11. klo 11-17 Senioripäivää, jolloin eläkeläislippu on 1 €. Perinteiseen tapaan päivän ohjelmistossa on opastettuja kierroksia ja taidetyöpaja. Museossa on esillä kolme näyttelyä: Tommi Toijan Omia kuvia, Kotimaan kasvot ja Kalle Carlstedtin grafiikkaa.

Taidegraafikko Kalle Carlstedtin näyttelyyn tutustutaan klo 11 alkavalla näyttelykierroksella, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollista kokeilla oman grafiikanvedoksen tekoa.

Tommi Toijan näyttelyyn tutustutaan oppaan kanssa klo 13 alkaen.

Kalle Carlstedt – grafiikkaa

Kalle Carlstedt (1891–1952) tunnetaan mestarillisista puupiirroksistaan. Niissä tulevat esiin taiteilijan tarkka muodontaju, viivan hallittu rytmiikka ja hienostuneet värisävyt. Aiheet liittyivät usein luonnontunnelmiin ja taiteilijaa onkin luonnehdittu ”metsien ja rantojen kulkijaksi”. Kotiseutu Sääksmäki ja Vanajaveden rannat olivat hänen maisemallisten teostensa lähtökohtana.

Näyttelykierroksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kokeilla oman grafiikan teoksen tekoa Carlstedtin taideteosten innoittamana.

Kotimaan kasvot

Kotimaan kasvot -näyttely esittelee suomalaisen maisemamaalauksen ja kansanelämäkuvauksen piirteitä kultakauden taiteessa.

Näyttelyssä on esillä Eero Järnefeltin, Akseli Gallen-Kallelan, Pekka Halosen ja monien muiden kotimaan kuvia 1800-luvun lopulta 1900-luvun alkuun.

Tommi Toija – Omia kuvia

Kuvanveistäjä Tommi Toija (s. 1974) on yksi tämän hetken kiinnostavista nykytaiteilijoista.

Veikko Halmetojan kuratoima näyttely esittelee Toijan uusimpia veistoksia ja maalauksia, muutamilla vanhemmilla teoksilla maustettuna. Mukana on persoonallisia veistoshahmoja, mutta myös harvemmin nähtyjä rintakuvaveistoksia, croquis-piirroksia ja akvarelleja.