Lasten lauantai Tommi Toijan näyttelyssä

Hämeenlinnan taidemuseossa vietetään la 23.11. lasten omaa museopäivää, Lasten lauantaita, joka on touhua täynnä. Koko perheen tapahtumassa tutustutaan suosittuun Tommi Toijan Omia kuvia -näyttelyyn ja siellä seikkaileviin sympaattisiin hahmoihin. Luvassa on ohjattuja taidevartteja, nonstop-työpajoja ja oman veistoksen tekoa kuvanveistäjä Tommi Toijan johdolla. Tapahtumaan on vapaa pääsy klo 10-16.

Taidevartit Tommi Toijan näyttelyssä

Tommi Toija on tämän hetken suosituimpia kuvanveistäjiä. Hänet tunnetaan erityisesti hämmästyneen oloisista veistoshahmoista, joista yksi viettää ilmapalloineen ikuista vappua, toinen näkee unia pimeässä ja kolmas puhaltaa saippuakuplia kohti korkeuksia. Lasten lauantaina Toijan näyttelyssä on lapsille suunnattuja taidevartteja klo 10, 11, 12, 13, 14 ja 15, joissa tutustutaan lyhyesti näyttelyyn ja Toijan taiteeseen.

Kädet savessa -veistostyöpaja

Lasten lauantain kohokohtia on Kädet savessa -veistostyöpaja klo 11.30 ja 14.30, jossa jututetaan kuvanveistäjä Tommi Toijaa ja tehdään omia teoksia. Savi on ollut vuosien ajan Toijan veistosten päämateriaalina. Lapsilla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä seuraamaan, miten Tommi Toija työskentelee ja kokeilla itse, millaista on tehdä oma veistos Tommin vinkeillä. Esimakua Toijan työskentelystä saa YouTube-videosta, jossa taiteilija kertoo veistoksen tekemisestä.

Nonstop-työpajoja

Lasten lauantaina on lisäksi koko päivän käynnissä olevia nonstop-työpajoja. Ihmismassa-työpajassa taiteillaan paperimassasta ja kierrätysmateriaaleista veistoksia Tommin teosten innoittamana ja Prameat raamit -työpajassa tuunataan vanhoista paspiksista näyttäviä kehyksiä lasten omille taideteoksille.

Lasten lauantai

Hämeenlinnan taidemuseon Lasten lauantait ovat koko perheen tapahtumia, joissa kurkistellaan taidemuseon ajankohtaisiin näyttelyihin ja touhuillaan taidetehtävien parissa. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi ennakko-ilmoittautumista ja siihen on koko perheelle vapaa pääsy.

Lasten lauantai kevät 2020

Taidemuseon Lasten lauantai on osa vuoden 2020 alussa käynnistyvää Hämeenlinnan kulttuuritoimijoiden yhteistä Lasten lauantai -tapahtumasarjaa, jossa tarjotaan laadukasta lastenkulttuuria lukuvuoden jokaisena lauantaina: näyttelyitä, näytelmiä, työpajoja, konsertteja ja tapahtumia. Tutustu Lasten lauantaiden ohjelmaan kevätkaudella 2020 >

Lasten lauantaiden kulttuuritarjonnassa on edustettuna eri taiteen lajit ja osallistumismuodot. Ohjelmaan mahtuu niin työpajoja, tutustumiskierroksia kuin esityksiäkin. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja suurin osa niistä myös maksuttomia.

Lasten lauantaiden ohjelmistosta vastaavat: ARX – Lasten ja nuorten kulttuurikeskus, Hämeen linna, Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Hämeenlinnan kaupunginmuseo, Hämeenlinnan taidemuseo, Hämeenlinnan teatteri ja Museo Militaria.