Kotimaan kasvoissa opastus ruotsiksi

Hämeenlinnassa vietetään 3.‒9.11.2019 Svenska veckan -tapahtumaa. Hämeenlinnan taidemuseo on mukana tapahtumassa järjestämällä la 9.11.2019 klo 14 opastuksen Kotimaan kasvot -näyttelyssä ruotsiksi.

Kierroksella tutustutaan ruotsinkielellä taidemuseon suosittuun Kotimaan kasvot -näyttelyyn, joka esittelee tunnetuimpien taiteilijoidemme tulkintoja suomalaisesta maisemasta ja kansasta. Näyttelyn maalauksissa kiteytyy näkemys suomalaisesta identiteetistä, luonnosta ja ihmisestä. Mukana on muun muassa Eero Järnefeltin, Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen teoksia 1800-luvun lopulta 1900-luvun alkuun.

Tapahtumaviikon aikana ti-pe 5.‒8.11.2019 klo 10-15 koululais- ja päiväkotiryhmien on mahdollista tilata opastettuja näyttelykierroksia Kotimaan kasvot -näyttelyyn ruotsiksi.

Svenska veckan -tapahtuma 3.11.‒9.11.2019 järjestetään nyt ensi kertaa Hämeenlinnassa ja sen on organisoinut Tavastsvenskar -yhdistys. Tapahtumaviikon ohjelma on rakennettu historian, musiikin, kuvataiteen ja kielikoulutuksen ympärille hyvää ruokaa unohtamatta. Kantava ajatus läpi juhlaviikon on tuoda esiin kielitaidon yhä suurempaa merkitystä.