Veikko Halmetojan kuraattorikierros Tommi Toijan näyttelyssä

Tommi Toija – Omia kuvia -näyttelyn kuraattori Veikko Halmetoja avaa su 10.11. klo 14 kuraattorikierroksella näyttelyn taustaa ja kertoo sen teemasta ja teoksista.

Kuvanveistäjä Tommi Toija (s. 1974) on yksi tämän hetken kiinnostavista nykytaiteilijoista. Veikko Halmetojan kuratoima näyttely esittelee Toijan uusimpia veistoksia ja maalauksia, muutamilla vanhemmilla teoksilla maustettuna. Mukana on persoonallisia veistoshahmoja, jotka ovat tuttuja taiteilijan tuotannosta, mutta myös harvemmin nähtyjä rintakuvaveistoksia, croquis-piirroksia ja akvarelleja.

Näyttelyn teokset ovat taiteilijan omia kuvia, mutta myös muotokuvia nykyihmisestä ihmettelemässä ympärilleen levittäytyvää maailmaa. Tutut ihmisenä olemisen kysymykset, myös ne vaikeat ja vaietummat, saavat Toijan moniulotteisissa teoksissa paljastavan muodon. Teokset ovat syvästi inhimillisiä ja helposti lähestyttäviä. Niissä yhdistyy empatiaa herättävällä tavalla viattomuus ja kapina, lapsuus sekä iätön ja ajaton huumori.

Veikko Halmetoja on helsinkiläinen taidegalleristi ja taidekuraattori. Hän on kuratoinut lukuisia taidenäyttelyitä ja ollut vuosia mukana Mäntän kuvataideviikkojen toiminnassa.