Tommi Toija ja Veikko Halmetoja juttelevat Omia kuvia -näyttelystä

Hämeenlinnan taidemuseon Tommi Toijan näyttelyssä on tulevana torstaina 24.10. klo 18 taiteilijakierros, jonka johdattelijana toimivat kuvanveistäjä Tommi Toija ja näyttelyn kuraattori Veikko Halmetoja. Kierroksella Toija ja Halmetoja käyvät läpi Omia kuvia -näyttelyn teoksia ja keskustelevat Toijan taiteesta.

Kuvanveistäjä Tommi Toija (s. 1974) on yksi tämän hetken kiinnostavista nykytaiteilijoista. Toijan hämmentynein silmin katsovat hahmot ja niiden luoma omintakeinen maailma ovat löytäneet tiensä monien sydämiin. Veikko Halmetojan kuratoima näyttely esittelee Toijan uusimpia veistoksia ja maalauksia, muutamilla vanhemmilla teoksilla maustettuna. Näyttelyn teokset ovat taiteilijan omia kuvia, mutta myös muotokuvia nykyihmisestä ihmettelemässä ympärilleen levittäytyvää maailmaa. Tutut ihmisenä olemisen kysymykset, myös ne vaikeat ja vaietummat, ovat esillä näyttelyn moniulotteisissa teoksissa.

Kierros kestää noin 45 min ja se sisältyy taidemuseon pääsymaksuun.