Ihmismassa-työpajat 4. luokkalaisille

Aika: ti-pe 29.10.–29.11.2019 klo 9.30 & 12 (kesto noin 1 h 30 min).

Tommi Toija (s. 1974) on yksi tämän hetken kiinnostavista kuvanveistäjistä. Toijan näyttelyssä seikkailee suuri joukko pieniä hahmoja, jotka katselevat maailmaa hämmentynein silmin – yksi viettää ikuista vappua, toinen näkee unia pimeässä ja kolmas puhaltaa saippuakuplia korkeuksiin.

Mitä samaistuttavaa löytyy hahmoista, jotka eivät välttämättä ole tyttöjä tai poikia, lapsia tai aikuisia? Näyttelyn teokset pureutuvat muun muassa ihmisyyden ja identiteetin teemoihin.

Työpaja alkaa ohjatulla kierroksella Tommi Toijan Omia kuvia -näyttelyssä, jonka jälkeen oppilaat työskentelevät kolmiulotteisen teoksen parissa.

Jatkotehtävä

Vierailuun liittyy jatkotehtävä, jossa työpajoissa lasten toteuttamista töistä rakennetaan ihka oma näyttely huhti-toukokuuksi 2020. Galleriatilana on kauppakeskus Linna ja näyttelyn installoijana toimii kuvanveistäjä Tommi Toija!

Työpajan jälkeen lasten tekemät teokset jäävät taidemuseolle ja ne toimitetaan kouluille toukokuun lopulla näyttelyn päätyttyä.

Näyttelyyn liittyvistä aikataulu- ja avajaiskäytännöistä informoidaan opettajia tarkemmin kevään puolella.

Ops-vastaavuudet – 4. luokka

L1 Tutkiva oppiminen; museo oppimisympäristönä
L2 Kulttuurinen osaaminen; taide-elämys
L7 Taide vaikuttamisen ja osallistumisen välineenä

Yhteiskuntaoppi: erilaisuuden ja tasa-arvon ymmärtäminen, tasa-arvo
Kuvataide: teosten sanallinen tulkinta ja keskustelu, kolmiulotteinen muotoilu

Opettajan muistilista

Varaukset: työpaja liittyy Hämeenlinnan koulujen 4. luokkalaisten kulttuuripolkuun. Varaa työpaja > Työpajat ovat kouluille maksuttomia.

Lisätietoa Hämeenlinnan koulujen kulttuuripolusta >

Käynnin kesto: 2 x 45 minuuttia. Saapukaa paikalle 5–10 minuuttia ennen vierailun alkua.

Paikka: Tommi Toijan näyttely Hämeenlinnan taidemuseossa (keltainen Engel-rakennus).

Lisätietoa työpajasta: taidemuseon lipunmyynnistä, p. (03) 621 3017.