Koululaisten ja opiskelijoiden teemaviikko on täällä

Tällä viikolla vietetään koululaisten ja opiskelijoiden omaa valtakunnallista Opi museossa -teemaviikkoa. Tapahtuman kunniaksi Hämeenlinnan taidemuseon näyttelyihin on 1.-4.10. opiskelijakortilla ilmainen sisäänpääsy, alle 18-vuotiaat vierailevat taidemuseossa aina ilmaiseksi.

Teemaviikolla taidemuseossa on esikoululaisille suunnattuja grafiikkatyöpajoja. Viikon ohjelmaan kuuluu myös ensi kevään 4. luokkalaisten työpajojoihin liittyvän ennakkotehtävän julkaisu.

Hämeenlinnan taidemuseo on järjestänyt vuosien ajan monipuolista ohjelmaa eri-ikäisille lapsi- ja koululaisryhmille. Kuluvan vuoden aikana taidemuseossa on 140 taidetyöpajaa, joihin osallistuu noin 3 000 lasta. Lisäksi museossa on yli 100 opastettua näyttelykierrosta lapsille. Taidemuseon työpajat ja museovierailut ovat ilmaisia Kanta-Hämeen alueen kouluille ja päiväkodeille.

Taidemuseon työpajoissa ympäristöteema

Ajankohtaiset taidepajat liittyvät luontoympäristöön. Syys-lokakuussa taidemuseo tarjoaa Onnenlintu-grafiikkapajoja esikouluikäisille lapsille. Niiden yhteydessä tutustutaan Kalle Carlstedtin luontoaiheisiin teoksiin.

Samaan teemaan keskittyvät keväällä avautuvaan Luonnon helmassa – Anni Rapinoja -näyttelyyn liittyvät työpajat 4. luokkalaisille. Puolet Hämeenlinnan 4. luokista vierailee näyttelyssä ensi keväänä osana Hämeenlinnan kulttuurikasvatussuunnitelman Kulttuuripolkua. Rapinojan näyttelyssä käsitellään ihmisen ja luonnon suhdetta sekä huolta luonnon monimuotoisuudesta. Lue lisää Luonnon helmassa -työpajasta >

Ennakkotehtävä kevään työpajaan

Teemaviikolla taidemuseo julkistaa tulevan kevään Anni Rapinojan Luonnon helmassa -näyttelyyn liittyvät ennakkotehtävät. Vapaaehtoinen tehtävä on suunnattu 4. luokkalaisille, mutta muutkin näyttelyssä vierailua suunnittelevat ryhmät voivat hyödyntää sitä. Tehtäväpaketti koostuu taiteilija Anni Rapinojan vinkeistä luonnonmateriaalien keräämiseen ja työstämiseen eri vuodenaikoina.

Yli 30 museota mukana Opi museossa -viikolla

Opi museossa -viikko on Suomen museoliiton koordioima teemaviikko, jonka aikana nostetaan esiin museoiden työtä varhaiskasvatuksen, koulujen ja opiskelijoiden parissa. Tapahtuma järjestetään kymmenettä kertaa lokakuun alussa 1.–4.10.2019. Tänä vuonna teemaviikolla painotetaan museoiden tekemää ilmastonmuutokseen liittyvää työtä. Tapahtumaan osallistuu 36 museota eri puolilta Suomea. Lue lisää Opi museossa -teemaviikosta >