Opastetut kierrokset Kotimaan kasvot ja Kalle Carlstedtin näyttelyissä

su 6.10. & 13.10. klo 14

Kierroksella tutustutaan oppaan kanssa Kotimaan kasvot ja Kalle Carlstedt -näyttelyiden keskeisiin teemoihin, taiteilijoihin ja teoksiin.

Kotimaan kasvot -näyttelyssä nähdään kolmekymmentä Fortumin Taidesäätiön merkkiteosta. Näissä kansallisaarteiksi luettavissa maalauksissa kiteytyy näkemys suomalaisesta identiteetistä, luonnosta ja ihmisestä. Teoksissa matkataan erämaamaisemista ihmisen muokkaamille kaskimaille ja kulttuurimaisemiin. Taidesäätiön kokoelmat saavat näyttelyssä rinnalleen Hämeenlinnan taidemuseon merkkiteoksia.

Kalle Carlstedt (1891-1952) tunnetaan mestarillisista puupiirroksistaan. Niissä tulevat esiin taiteilijan tarkka muodontaju, viivan hallittu rytmiikka ja hienostuneet värisävyt. Aiheet liittyivät usein luonnontunnelmiin ja taiteilijaa onkin luonnehdittu ”metsien ja rantojen kulkijaksi”. Kotiseutu Sääksmäki ja Vanajaveden rannat olivat hänen maisemallisten teostensa lähtökohtana. Näyttely esittelee Kalle Carlstedtin grafiikkaa ja vesivärimaalauksia.

Liput: taidemuseon pääsymaksu