Munsterhjelmin näyttely kipusi 13 000 kävijään

Hämeenlinnan taidemuseon kesänäyttely Hjalmar Munsterhjelmin taiteesta on päättynyt. Kesäkuun puolivälissä avautuneeseen näyttelyyn tutustui kolmen kuukauden aikana yli 13 000 kävijää, mikä nostaa sen viime vuosien suosituimmaksi näyttelyksi.

Hjalmar Munsterhjelm (1840-1905) on suomalaisen maisemataiteen klassikko ja pioneeri. Hämeenlinnan taidemuseon näyttely esitteli rakastetun taiteilijan tunnetuimpia teoksia ja merkittävimpiä aiheita. Näyttelyssä oli mukana yli 120 teosta taiteilijan uran eri vaiheilta.

Munsterhjelmin näyttelyn jälkeen Hämeenlinnan taidemuseossa nähdään kuvanveistäjä Tommi Toijan – Omia kuvia -näyttely. Tommi Toija (s. 1974) on tämän hetken tunnetuimpia kuvanveistäjistämme. Veikko Halmetojan kuratoima näyttely esittelee Toijan uusimpia veistoksia ja maalauksia, muutamilla vanhemmilla teoksilla maustettuna. Näyttely on 18.10.2019–12.1.2020.

Lisäksi taidemuseossa jatkavat Kotimaan kasvot –näyttely sekä Kalle Carlstedtin näyttely, jotka molemmat ovat avoinna 16.2.2020 asti.