Poliitikot museoharjoittelussa taidemuseossa

Suomen museoliiton koordinoima Poliitikon museoharjoittelu -kampanja järjestetään 26.–30.8.2019. Viikon aikana yli 70 poliitikkoa tutustuu museotyöhön 40 museossa käytännönläheisellä tavalla.

Kampanjalla tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana ja museoiden merkitystä yhteiskunnassa. Hämeenlinnassa poliitikot pääsevät kurkistamaan sekä Hämeenlinnan taidemuseon että Hämeenlinnan kaupunginmuseon toimintaan.

Hämeenlinnan taidemuseon museoharjoitteluun ke 28.8. osallistui kolme paikallista poliitikkoa: Hämeenlinnan kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunnasta Veera Jussila (vihr.) sekä Kylli Kylliäinen (kd) ja kaupunginhallituksen jäsen, kansanedustaja Lulu Ranne (ps).

Museoharjoittelun aikana poliitikot kuulivat taidemuseon toiminnasta, lapsille ja nuorille suunnatusta ohjelmasta ja perehtyvät työpajaohjauksen saloihin. Harjoittelussa poliitikot pääsivät ohjaamaan museotyöntekijöiden kanssa Kalle Carlstedtin taiteeseen pohjautuvan grafiikan taidetyöpajan ohjausta Jaarlin päiväkodin Enkkulan esikouluryhmälle.

Poliitikon museoharjoitteluun Hämeenlinnan taidemuseossa osallistuivat Kylli Kylliäinen, Lulu Ranne ja Veera Jussila sekä Jaarlin päiväkodin Enkkulan eskarilaiset.
Poliitikot Veera Jussila ja Lulu Ranne ohjaamassa Kalle Carlstedtin grafiikan työpajaa Enkkulan esikoululaisille.
Poliitikot Kylli Kylliäinen ja Lulu Ranne ohjaamassa työpajaa Enkkulan esikoululaisille.
Lulu Ranne Yle Hämeenlinnan haastateltavana.
Enkkulan esikoululaiset ihailemassa työpajassa syntyneitä teoksia.