Tulossa Toijan ja Rapinojan yksityisnäyttelyt

Hämeenlinnan taidemuseon syyskauden 2019 avaa kuvataiteilija Tommi Toijan näyttely Omia kuvia, jonka teoksissa tarkastellaan ihmisyyttä ja elämää. Keväällä 2020 museo täyttyy kuvataiteilija Anni Rapinojan Luonnon helmassa -näyttelystä, jossa keskeisenä ovat ajankohtaiset luontoon ja ihmisen luontosuhteeseen liittyvät aiheet.

Tommi Toija – Omia kuvia 18.10.2019–12.1.2020

Tommi Toija (s. 1974) on yksi tämän hetken tunnetuimmista kuvanveistäjistämme. Toijan hämmentynein silmin katsovat hahmot ja niiden luoma omintakeinen maailma ovat löytäneet tiensä monien sydämiin. Veikko Halmetojan kuratoima näyttely esittelee Toijan uusimpia veistoksia ja maalauksia, muutamilla vanhemmilla teoksilla maustettuna.
Lue lisää näyttelystä >
Lue lisää Tommi Toijasta >

Tommi Toijan veistos Eksynyt
Tommi Toija, Eksynyt, 2014, keramiikka, kuva Tommi Toija

Luonnon helmassa – Anni Rapinoja 14.2.–10.5.2020

Anni Rapinoja (s. 1949) on tehnyt lähes neljän vuosikymmenen uran kuvataiteilijana. Taidemuseossa nähtävässä retrospektiivisessä näyttelyssä Rapinoja pureutuu ihmisen ja luonnon suhteeseen ja kantaa huolta luonnon monimuotoisuudesta, ilmastosta, vesistä ja metsistä. Esillä on veistoksia, installaatioita ja videoteoksia.
Lue lisää näyttelystä >

Anni Rapinoja, Kaisut, 2016
Anni Rapinoja, Kaisut, 2016, työtoverina juolukka. Kuva Anni Rapinoja