Esitelmiä Hjalmar Munsterhjelmista

Taidemuseo järjestää syyskuun alussa kaksi Hjalmar Munsterhjelmista ja hänen taiteestaan kertovaa esitelmää. To 5.9. klo 18 professori Ville Lukkarinen kertoo Hjalmar Munsterhjelmin piirustuksista ja to 12.9. klo 18 tutkija Anne-Maria Pennonen luennoi Munsterhjelmin maalauksista.

Hjalmar Munsterhjelm piirtää to 5.9. klo 18

Taidehistorian professori Ville Lukkarisen esitelmässä sukelletaan Hjalmar Munsterhjelmin piirustusten kiehtovaan maailmaan.

Munsterhjelm oli ahkera luonnosten tekijä ja erinomainen piirtäjä. ”Hänen viivansa ovat äärimmäisen varmoja ja teosten varjot on toteutettu tarkoin harkiten”, Ville Lukkarinen kertoo. Varsinkin kesäisin Munsterhjelm oli luonnoslehtiöineen tuttu näky kotiseudullaan Tuuloksessa. Tule kuulemaan minkälaisia luonnoksia hänen lehtiöönsä piirtyi ja missä taiteilija kesäkuukausien aikana liikkui.

Hjalmar Munsterhjelmin maalauksia pinnalta ja pintaa syvemmältä to 12.9. klo 18

Taidehistorioitsija Anne-Maria Pennosen esitelmä valottaa Munsterhjelmin maalaustuotantoa ja hänen maalaustapaansa.

Munsterhjelm oli Düsseldorfin taideakatemian kasvatteja ja maalauksissaan hän pyrki välittämään erityisesti tunnelmia. Miten tämä suosittu taiteilija työskenteli ja minkälaisia maalauksia hän pitkän uransa aikana teki? Pennonen kertoo mitä Munsterhjelmin maalauksista paljastuu, kun niitä tarkastellaan pintaa syvemmältä röntgenkuvien ja materiaalitutkimuksen avulla.

Liput: taidemuseon pääsymaksu