Yleisöopastukset Hjalmar Munsterhjelmin näyttelyssä

Aika: keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 14

Liputtaidemuseon pääsymaksu

Yleisöopastuksella tutustutaan oppaan kanssa Hjalmar Munsterhjelmin näyttelyyn, taiteilijan elämään ja hänen keskeisiin teoksiinsa.

Hämeenlinnan taidemuseon kesänäyttely esittelee rakastetun taiteilijan tunnetumpia ja merkittävimpiä teoksia ja aihe-piirejä. Hjalmar Munsterhjelm (1840–1905) on suomalaisen maisemataiteen klassikko. Hänen tunnelmalliset kuvauksensa hämäläisestä maalais- ja järvenrantamaisemasta, talvisesta saaristosta ja öisestä kuutamosta ovat ihastuttaneet taideyleisöä ja -keräilijöitä kautta aikojen.

Munsterhjelm oli suomalaisen maisemamaalauksen pioneereja ja ensimmäinen taiteilijamme, jonka teoksissa talvisen maiseman kuvaus sai merkittävän aseman. Kotimaisten aiheiden lisäksi hän maalasi myös teoksia Düsseldorfin vehmailta seuduilta sekä Etelä-Saksan jylhistä vuoristomaisemista.

Munsterhjelm oli ensimmäinen Düsseldorfin taideakatemiasta valmistunut suomalaistaiteilija ja aktiivinen ja näkyvä hahmo ajan taide-elämässä. Pitkän uransa aikana Munsterhjelm ehti maalata mittavan, arviolta 1400 teosta käsittävän tuotannon. Hämeenlinnan taidemuseossa näyttelyssä nähdään yli 120 teosta taiteilijan uran eri vaiheilta.