Kansainvälisenä museopäivänä la 18.5. ilmainen sisäänpääsy

Hämeenlinnan taidemuseoon on la 18.5. klo 11-17 vapaa pääsy kansainvälisen museopäivän kunniaksi.

Taidemuseossa on esillä kaksi näyttelyä. Kotimaan kasvot -näyttely esittelee suomalaista maisemaa ja kansaa kuvaavia maalauksia tunnetuimpien taiteilijoittemme matkassa, kuten Eero Järnefelt, Akseli Gallen-Kallela ja Pekka Halonen. Toisena näyttelynä Kalle Carlstedt johdattaa mestarillisena puupiirtäjänä tunnetun taiteilijan kiehtovaan kuvamaailmaan.

Hämeenlinnassa päivää juhlistetaan laajasti vapaalla pääsyllä museokohteisiin. Taidemuseon lisäksi ilmaispäivässä ovat mukana Hämeen linna ja Vankila, Museo Militaria, Sibeliuksen syntymäkoti, Palanderin talo ja Museo Skogster.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteista Museo Skogster on avoinna klo 11–17. Näyttelyinä esillä ovat yliluonnollista kokemusta pohtiva Henkimaailman juttuja ja Hämeenlinnan historiaan pureutuva Ooh, Hämeenlinna! sekä Säästöpankkimuseon perusnäyttely. Yleisöopastus Henkimaailman juttuja -näyttelyssä klo 13.

Sibeliuksen syntymäkoti on avoinna klo 10–16 ja Palanderin talo klo 12–16. Sibeliuksen syntymäkodin opastuksella klo 15 kuullaan säveltäjämestarin lapsuudesta 1860–80-lukujen Hämeenlinnassa.

Palanderin talossa tutustutaan 1800-luvun lopun porvariskotiin. Kotimuseossa on museopäivänä vapaa kierto omaan tahtiin

Museo Militaria on avoinna klo 10–17. Laajan perusnäyttelyn ohella nähtävänä on vaihtuvana näyttelynä Kaarlo Kivekäs – Kolmen armeijan kenraali.

Hämeen linna sekä Vankila-nimellä juuri kesäksi avattu vankilamuseo ovat avoinna klo 10–16. Linnassa on esillä pysyvä näyttely Ritarisali ja Gobeliini sekä vaihtuva näyttely Sysmän aarre. Tärkeimpänä nähtävyytenä ovat tietenkin alueen historialliset rakennukset sisätiloineen.

Kansainvälisen museoneuvoston ICOM:n lanseeraamaa kainsainvälistä museopäivää on vietetty ympäri maailman vuodesta 1977.