Yleisöopastus Kotimaan kasvot ja Mikko Hovi -näyttelyissä

Aika: su 24.3. klo 14

Liput: taidemuseon pääsymaksu

Yleisöopastuksella tutustutaan oppaan kanssa Kotimaan kasvot ja Mikko Hovi -näyttelyiden keskeisiin teemoihin, taiteilijoihin ja teoksiin.

Kotimaan kasvot -näyttelyssä nähdään kolmekymmentä Fortumin Taidesäätiön merkkiteosta. Näissä kansallisaarteiksi luettavissa maalauksissa kiteytyy näkemys suomalaisesta identiteetistä, luonnosta ja ihmisestä. Teoksissa matkataan erämaamaisemista ihmisen muokkaamille kaskimaille ja kulttuurimaisemiin. Taidesäätiön kokoelmat saavat näyttelyssä rinnalleen Hämeenlinnan taidemuseon merkkiteoksia.

Mikko Hovin näyttelyssä on teoksia taiteilijan koko tuotannon ajalta. Kuvanveistäjä Mikko Hovia (1879–1962) on kutsuttu primitivistiksi, humoristiksi, naivistiksi ja modernistiksi, ja hän olikin tätä kaikkea varsin persoonallisella tavalla. Hovi kuvasi ihmistä lempeästi, arjen hetkissä ja tilanteissa. Eläinhahmoista hän suosi karhua, leikkimässä ja painimassa tai eräänlaisena rakenteellisena toteemieläimenä. Hovin veistoksissa on aina vahva sisäinen rytmi. Pienikokoisetkin veistokset uhkuvat voimaa ja ovat muodoltaan massiivisia.