Tulossa kirja Hjalmar Munsterhjelmistä

Hämeenlinnan taidemuseo valmistelee kesäksi 2019 laajaa taidemaalari Hjalmar Munsterhjelmin kirjaa.

Suomalaisen maisemataiteen pioneerina tunnetun Munsterhjelmin tuotannosta on vain muutamia vähän julkaistua tietoa. Hämeenlinnan taidemuseon yhdessä Kustannusosakeyhtiö Parvsin kanssa valmistelema kirja onkin ensimmäinen laajempi julkaisu taiteilijan elämästä ja hänen merkittävästä tuotannostaan.

Kirjan ovat kirjoittaneet tutkija Teppo Jokinen, professori Ville Lukkarinen ja tutkija Anne-Maria Pennonen, jotka teksteissään käsittelevät taiteilijan elämänvaiheita, hänen piirustus- ja maalaustuotantoaan. Runsaasti kuvitettuun kirjaan on koottu kuvia taiteilijan keskeisimmistä teoksista.

Kirja julkaistaan Hjalmar Munsterhjelmin näyttelyn yhteydessä 14.6.2019.

Hjalmar Munsterhjelmin näyttely on Hämeenlinnan taidemuseossa 14.6.-15.9.2019.