Yleisöopastukset Hämeenlinna 380 -näyttelyssä

Aika: su 31.3., 7.4., 21.4. & 5.5. klo 14

Liput: taidemuseon pääsymaksu

Yleisöopastuksella tutkitaan oppaan kanssa miten taiteessa eri aikoina on kuvattu Hämeenlinnaa ja sitä ympäröivää maaseutua ja perehdytään Hämeenlinna 380 -näyttelyn keskeisiin teemoihin, taiteilijoihin ja teoksiin.

Hämeenlinna 380 –näyttely esittelee monipuolisen otoksen kaupunkia sekä sitä ympäröivää maaseutua kuvaavasta taiteesta. Keskiaikainen Hämeen linna on kautta aikojen ollut alueen kiinnostavimpia kuvauskohteita. Myös kirkot, näkymät kaduilta ja toreilta sekä seudun viljava maalaismaisema ja rehevä luonto ovat ikuistuneet sekä paikallisen taiteilijakunnan että vierailevien taiteilijoiden teoksiin aina 1700-luvun lopulta nykypäivään.

Näyttelyssä kuljetaan kaduilla ja raitteja, toreilla ja tehdasmiljöissä sekä avarissa järvenranta- ja peltomaisemissa. Kaupunkia ja sitä ympäröivää maaseutua ovat kuvanneet mm. Taisto Ahtola, Alarik Böök, Antti Favén, Väinö Kamppuri, Ivar Konstantin Kaskas, Johan Knutson, Egon Meuronen, Olli Miettinen, Ali Munsterhjelm, Hjalmar Munsterhjelm, Onni Oja, Yrjö Saarinen, Matti Savolainen, Viggo Wallensköld, Magnus von Wright ja Yrjö Yrjölä.

Näyttely on koottu Hämeenlinna-aiheisten teosten kartoituksen tuloksena ja valtaosa näyttelyn teoksista on lainattu yksityiskodeista.